Върховният административен съд отмени като незаконосъобразна заповедта,  с която беше

...
Върховният административен съд отмени като незаконосъобразна заповедта,  с която беше
Коментари Харесай

Атанас Ташков е уволнен неправомерно като шеф на Пътното в Пловдив

Върховният административен съд анулира като незаконосъобразна заповедта,  с която беше уволнен някогашният началник на Областното пътно ръководство в Пловдив Атанас Ташков. Решението е дефинитивно и той може да се върне на поста.

" Справедливостта спечелва след година и половина правосъдни борби. Имам няколко дни да помисля дали желая да се върна на работа в организация " Пътна инфраструктура " при настоящето й управление и при служебно държавно управление ", съобщи пред " 24 часа " Ташков.

Той беше освободен на 2 юни 2021 година от първия за м. година длъжностен кабинет с претекста, че не разполага с достъп по класифицирана информация, а това е наложително условие за заемане на длъжността. Ташков обжалва  и през ноември Административният съд в Пловдив анулира заповедта, тъй като самодейността за издаване на достъп до държавните секрети по закон би трябвало да е на институцията, а не на индивида, който се нуждае от него. А в АПИ даже не са почнали процедурата това да се случи. Мотивите на Върховен административен съд са същите. " Липсата на нужното равнище на достъп до класифицирана информация не се дължи на държанието на служителя, а е в следствие от безучастие на органа по назначението. Не е извършена процедура за издаване на позволение, не е предписан и отвод за достъп във връзка с служителя ", е записано в правосъдното решение. 

Ташков беше началник на Областното пътно от 2012 година, с спирания за трите мандата, в които беше народен представител от ГЕРБ. Към момента шеф е Петър Попов, който също беше част от ГЕРБ, само че след това мина в партията на Цветан Цветанов. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР